Intressanta beräkningar

Det kan ibland vara svårt att veta när man har sin ägglossning, när en eventuell förlossning sker osv. För att hjälpa dig beräkna detta lyfter vi fram två vanliga sätt att beräkna detta.

Beräkna ägglossningen

En avgörande faktor för att kvinnan ska bli gravid är att hon har ägglossning. Det är bara i samband med ägglossningen som man kan bli gravid. Många kvinnor känner mer eller mindre starkt när de har ägglossning, men inte alla.
Ett enkelt och billigt sätt att ta reda på när chanserna är som störst att bli gravid är att använda ett ägglossningstest. Ägglossningstest är pålitliga och finns att köpa fraktfritt från 19:- hos Graviditetskollen.nu. Där kan man också hitta manliga fertilitetstest för att utesluta att eventuella problem med att bli gravid ligger hos mannen.
Det går också att uppskatta när man har sin ägglossning genom att räkna på när man senast hade menstruation. Med denna ägglossningskalkylator kan man göra just denna beräkning.

Beräkna förlossningsdatum

Om det sker en befruktning så kan man beräkna förlossningsdatumet med denna kalkyl. Den baseras på när man hade sin senaste ägglossning/menstruation och räknar sedan fram till när det är troligt att babyn föds.